Semnificația “Gentleman” s-a schimbat de-a lungul timpului.

Când vorbești din punct de vedere istoric, titlul de “gentleman” nu se baza inițial pe acțiunea unui om, ci mai degrabă era un drept de întâi născut. Bărbații cu părinți bogați și cu o bună poziție socială erau considerați gentlemeni.

În această perioadă, acești domni nu au muncit pentru a-și dobândi averea și statutul pe care îl aveau.

În timp, sensul cuvântului gentleman a început să se schimbe și a evoluat. Nu mai este folosit doar pentru acei bărbați care s-au născut în nobilime sau cu un statut social proeminent.

Acesta a fost ajustat pentru a include și acei bărbați care lucrează pentru propria lor prosperitate arătandu-și valorile prin fapte frumoase. Cuvântul a devenit în timp un termen folosit pentru a descrie un om de caracter. Termenul de gentleman a fost desigur schimbat de-alungul a sute de ani, dar acum este folosit pentru a descrie acțiunile și comportamentele unui om

Ce înseamnă să fii astăzi un gentleman?

În secolul nostru, un gentleman se bazează pe valorile, moralitatea și onoarea omului. Înseamnă că un om își va dedica viața unui standard superior de comportament.

Acest lucru nu înseamnă că ar fi mai bun decât oricine altcineva; înseamnă doar că își menține un
set ridicat de standarde.Bărbații care sunt politicoși, liniștiți și atenți, sunt piatră de temelie pentru definirea a ceea ce înseamnă a fi un gentleman.

Cea mai obișnuită percepție pentru un domn este un bărbat care se asigură că este atent față de femei.Termenul se atașează bărbaților care sunt amabili și tratează femeile cu respect. Gentlemenii sunt atenți la ceea ce vor și au nevoie femeile.

De asemenea, un domn trebuie să fie respectuos și politicos față de ceilalți, indiferent de circumstanțe. Fiind politicos și respectuos nu îl face să fie slab; de fapt, arată exact contrariul. Un domn are un principiu ferm că orice tip de situație tensionată poate fi tratată în mod civilizat și fără a crea probleme.

A fi responsabil este o caracteristică necesară a ceea ce înseamnă a fi un gentleman.

Un gentleman se ocupă de responsabilitățile sale zilnice, fie că este vorba de slujbă, familie,
prietenii sau orice altă responsabilitate. El are grijă să respecte ceea ce spune și promite.Cuvântul unui domn, conform lui, este un contract , care nu trebuie să fie niciodată rupt.Un gentleman nu epatează, nu vorbește despre el, dar se respectă încât să știe ce merită.

Un gentleman este sociabil.

Un gentleman refuză elegant.

Un gentleman, de asemenea, este în căutare constantă.

El caută răspunsuri pentru a obține cunoaștere și o împlinire mai înaltă spirituală și intelectuală.

Astăzi nu există atât de mulți gentlemeni în lume, ca în trecut. Pentru mulți valorile unui gentleman par demodate, dar totuși mulți vor să se numească “gentleman”.

Cornel Istrate
fondator Gentlemen’s Club -www.clubgtm.com