Cu o tradiție de peste 140 de ani numele ST Dupont a călătorit în întreagă lume ca însoțitor inseparabil al aristocrației europene, purtat și admirat de nume celebre că Rockefeller, Agnelli, Churchill, Coco Chanel, Gucci și Louis Guccio Renault… Dar, de unde a început?

 

Povestea începe cu destinul excepțional al unui om de rând, Simon Tissot Dupont. Fiu al unui dulgher, acesta a devenit fotograful curții lui Napoleon al-III-lea. La vârsta de 25 de ani, Simon a înțeles stilul și nevoile oamenilor cu cel mai înalt nivel social la acel timp și în 1872 a creat un atelier unde se produceau articole din piele. Cu trecerea timpului, acesta a devenit cunoscut de întreagă elită franceză prin calitatea produselor sale excepționale destinate oamenilor de excepție. Viziunea sa a fost Arta Călătoriei, producând astfel bagaje de călătorie personalizate până la cel mai mic detaliu.

Împăratul Napoleon III și împărăteasa Eugénie au fost printre primii cumpărători, urmați rapid de elita europeană. Nu după mult timp, călătoriile însoțite de bagajele S.T. Dupont au devenit un lucru esențial pentru elita internațională. Cumpărătorii s-au îndrăgostit pur și simplu de finețea pielii și finisaje perfecte. Mai mult decât atât, aceștia au rămas plăcut surprinisi de secretele atelierului S.T. Dupont. Faimoasa piele tăbăcită cu pulbere de diamant, o tehnică folosită exclusiv în atelierele S.T. Dupont, ce aduce produsului o strălucire fără pereche, profunzime și putere.

Reputația ST Dupont a continuat să crească în timpul secolului 20. Nu mai puțîn de șaptesprezece meserii diferite au fost practicate în atelierele sale, în cazul în care înălțimile de perfecțiune au fost scalate în fiecare zi.

Atunci când președintele francez a ales un cadou de nuntă pentru viitoarea Regina Elisabeta a ÎI, acesta i-a dăruit o valiza în totalitate personalizată, și de atunci s-a stabilit o tradiție. Prin urmare, în 2011 Kate Middleton și Prințul William au primit același dar, produs în istoricul atelier din Alpii Francezi.

articol El Unico – partener Gentlemen’s Club www.clubgtm.com