“În cazul în care acțiunile tale îi inspiră pe alții să facă mai mult, să afle mai mult și să devină mai mult, atunci ești un lider”.

Am constatat foarte multe greșeli pe care le-am făcut. Greșeli personale cât și profesionale.

Respectul și Profitul sunt foarte greu de obținut în lumea afacerilor, dacă nu ești în stare să conduci și să fii lider.

Când ai un club cu oameni mari, trebuie să fii mai presus decât ieri, pentru că atunci când oamenii au caractere diferite, trebuie să poți să gestionezi și să fii un lider. E o muncă ce va dura o viață…sau poate mai multe.

Responsabilitatea este cea mai importantă abilitate. Mulți eșuează pentru că nu sunt responsabili de faptele și promisiunile lor.

Eu am avut probleme datorită factorilor externi sau responsabilităților pe care eu nu am putut să le onorez.

Am greșit…m-am corectat, merg mai departe fără a mai repeta din greșelile trecutului.

Recomand tuturor să facă la fel, indiferent de domeniul de activitate.

Trebuie să fii sigur de tine și de convingerile tale. Asta pentru că averea favorizează numai adrenalină și “a deține” și “a confirma” .

Drumul către ”a fi un gentleman”… este foarte greu și poate ține o viață. Trebuie doar să te șlefuiești zilnic.

Pentru mine, acesta este scopul suprem.

La urma urmei, nu te poți aștepta ca ceilalți să creadă în tine sau în viziunea ta dacă nu au confirmarea că deții puterea și responsabilitatea necesară.

Nu confundă puterea de a conduce și încrederea cu aroganța sau egoismul.

Sunt unii într-adevăr foarte aroganți și egoisti, dar  pe acești parveniți urbani îi mirosim foarte repede. Încep prin a se lauda.

Liderii nu simt nevoia să se laude cu realizările lor. Faptele vorbesc de la sine.

Puncte despre cei ce au potența de a deveni gentlemani, și care se regăsesc în Gentlemen’s Club:

1. Nu se încred în ceilalți și nu așteaptă ca lucrurile să fie făcute de ceilalți. Ei fac lucruri și nu vorbesc despre ele decât atunci când sunt făcute.

2. Ei sunt fermi. Nu le tremură vocea și nu au emoții. Ei sunt fermi și muncesc cu pasiune.

3. Ei nu-și schimbă viziunea după vorbele ,,oricui”. Ei au mereu planuri grandioase. Ei cred în puterea lor și a celor ce gândesc cu adevărat. Au mentori, sau fac parte din cluburi sociale, unde evident se sfătuiesc pentru a lua cele mai bune decizii.

4. Ei nu rup angajamentele. Ei sunt oameni care fac angajamente și le onorează. Nu judecă oamenii. Ei se țîn de cuvânt. Puterea lor interioară este formidabilă datorită pasiunii și credinței în propriile forțe. Ei știu că este un privilegiu “a conduce și a deveni un gentleman”.

5. Ei nu apar pe prima pagină a ziarelor. Ei între ei se cunosc. Nu au nevoie de confirmările presei sau a altora. Ei știu ce e în inima și mintea lor. Ei mai știu că, atunci când devii de succes atragi tot felul de atenții și răutăți. Presa e pentru ” confirmare”. Cluburile sociale pentru relaxare si conexiuni, nu pentru confirmare.

GENTLEMAN nu devii intrat în club, sau lăudându-te că faci parte din acest club. Gentleman devii slefuindu-te sub aceeași cupola cu membrii săi.

6. Never Say Never. “Niciodată” este un cuvânt care nu există în vocabularul lor.

7. Ei nu sunt pesimiști. Dacă există un lucru clar care se poate spune despre ei, e că aceștia sunt optimiști natural. Ei cred în “jumătatea plină a paharului” nu cred “jumătatea de sticlă goală a acestuia”. Ei văd pozitivul în situații aparent negative. Ei au personalități magnetice, autentice.

8. Ei nu amână. Ei spun “hai să facem acum” atitudine orientată spre acțiune. Cel care ezită -pierde.

9. Ei cred în lucrurile mărețe. Ei au viziuni. Ei au vise. Ei își folosesc toată puterea interioară pentru inițiative și strategii noi.

10. Ei nu evită provocările.

11. Ei nu se opresc niciodată din a află și a întreba. Ei sunt curioși. Ei caută mereu noi adevăruri.

12. Ei nu acceptă înfrângerea. Ei știu că există întotdeauna o modalitate de a soluționa orice problema. Orice poate fi realizat cu atitudinea corectă, echipa bună și oamenii dedicați.

Ei sunt exemple și trăiesc printre NOI. Domnii se cunosc… nu se inventează! Ei sunt ca frații!

Cornel Istrate fondator Gentlemen’s Club www.clubgtm.com