Bun găsit!

Orienteaza-te spre interior pentru a putea radia la exterior. Respectul, așa cum îl definește Dex-ul: Atitudine sau sentiment de stimă, de considerație sau de prețuire deosebită față de cineva sau de ceva; deferență, venerație, e ceva ce se câștigă și nu se cumpără. Ce înseamnă un  Gentleman?

Respectul e fără doar și poate caracteristic pentru Gentleman; atât respectul față de sine, cât și respectul față de ceilalți. Dacă spuneam că se câștigă haide să vedem cum:

1. Igiena este fără discuție un prim element care te ajută să-ți câștigi respectul. Practicând igiena corporală zilnică, te respecți pe tine și pe urmă pe cei din jurul tău. Mergând mai departe igiena poate fi și a cuvintelor și gândurilor.

De acum e bine știut și cunoscut faptul că ești ceea ce gândești. Așadar, e indicat să conștientizezi și igienizezi și gândurile din când în când.

2. Punctualitatea e un punct forte prin care poți câștiga foarte ușor respectul celor din jur. Dacă te folosești corect de punctualitate, demonstrezi profesionalism și cu siguranță, un profesionist e respectat.

3. Cuvântul dat, respectat e din nou un as pentru tine. E atât de simplu! Spui ce faci și faci ce spui! Dacă nu te simți în stare, nu spune doar de dragul cuvintelor frumoase sau pentru a primi o privire aprobatoare.

4. Verticalitate, coloană vertebrală. Un Gentleman are un set de principii și valori de la care nu se abate, nici atunci când interesul îi surâde. Oportunismul nu îl caracterizează sub nicio formă.

5. Discreția față de viața personală, starea de sănătate și orice alte subiecte sau evenimente din viața ta ca Gentleman îți oferă un beneficiu. Faptul că nu ești o gură-spartă, te onorează.

6. Curtoazia și modul elegant de comportament față de doamne, vârstnici, copii și cei neputincioși, te ajută să te distingi într-un mod pozitiv.