Trabucul este considerat de mulți a fi un accesoriu potrivit pentru un gentleman, un accesoriu elegant, o marcă a pasiunii pentru o artă seculară. Pentru că trabucul este, înainte de toate, istorie, tradiție, pasiune. Dar pentru a-l vedea în acest fel, trebuie să îi înțelegem fundamentul.

Un trabuc este format dintr-un filler,  blend-ul cigar-ului, un binder care leagă acest mix și un wrapper, care finisează produsul.

Filler-ul este inima unui trabuc. Este ceea ce îi conferă aromă și tăria caracteristică. Filler-ul reprezintă volumul principal al unui trabuc, fiind compus din 2 până la 5 sau chiar 6 frunze de tutun, care formează mixul inițial. În linii mari,  aceste frunze fac parte din următoarele categorii:

  • Volado: o frunză cu o intensitate ușoară, care arde rapid, fiind cea care oferă combustibilitate trabucului, fără a se impune din punct de vedere al aromelor;
  • Seco: frunză de tutun cu o tărie medie, puternic aromată, responsabilă pentru gustul unui trabuc;
  • Ligero: o frunză închisă la culoare, fiind cea care este cea mai expusă la soare dintr-o plantă de tutun. Fiind măturată, este cea care oferă tăria trabucului și este plasată în mijlocul trabucului, dat fiind arderea sa mai lentă.

Binder-ul sau capote cum îl denumesc cubanezii, este o frunză specială care împăturește filler-ul și oferă formă trabucului. De obicei, capote este un complement al blend-ului din corpul trabucului, având o influență aproape nesemnificativă asupra aromei și intensitățîi unui cigar.

Wrapper-ul sau capă, în spaniolă, este frunză care oferă finisajul trabucului, fiind cea mai fină frunză din componentă să. Wrapper-ul este poate cea mai importantă frunză din întregul unui trabuc, fiind cea care îi oferă identitatea: savoarea, aromă, intensitatea sunt puternic influențate de tipologia acestei frunze.

 by El Unico – partener GENTLEMEN’S CLUB www.clubgtm.com